PIKNICI

2009. god.
TRADICIONALNI PIKNIK U PRIRODI ZA SPONZORE I PRIJATELJE DRUŠTVA
    U subotu 6.lipnja 2009.godine članovi zavičajne zajednice Ličana u Požegi „Vila Velebita“, priredili su tradicionalni piknik za svoje sponzore, članove i prijatelje društva. Ovo druženje u prirodi je održano po vrlo lijepom vremenu na prostorima odmarališta RO „Sloga“ u Velikoj. Ambijent koji je svojim prirodnim ljepotama impresivan za mnoge posjetitelje iz ravničarskih predjela Slavonije, bio je u pravom smislu „relaksans“ i za sve naše članove iz Požege.
    Skupu su uz janjetinu, odojka, čobanac i kutjevačku graševinu nazočili predstavnici ličkih zavičajnih udruga iz čitave Slavonije i Zagreba. Zavičajno društvo „Vrilo mudrosti“ iz Sl. Broda predstavljali su predsjednica dr. Zdenka Topolovac sa ostalim članovima, a iz županjskog društva „Marijan Matijević“ skupu se odazvao predsjednik društva Željko Pavelić.
    Treba spomenuti predstavnike drugih ličkih zavičajnih društava iz Bizovca i Belišća te goste iz Zagreba, gosp. Slavka Degoriciju, prof.dr. Antu Bežena i člana Upravnog odbora „Vile Velebita“ iz Zagreba gosp. Stjepana Bićana. Bio je po prvi puta na našem pikniku i gosp. Nikola Tominac koji je predstavljao zavičajno društvo „Stajnica“ iz Zagreba.
Sve goste je zabavljao glazbeni sastav „Nehajski bećari“, višegodišnji prateći bend našeg pjevačkog društva.
Tekst: Josip Fajdić
Piknik2009
vv-piknik2009-7761
     Obećanje je obećanje. Na pikniku smo napravili video snimak Nehajskih bećara i pjesmu Zamislio stari soko. Snimak nije baš najbolji jer je napravljen fotoaparatom a ne video kamerom. Kako se radi o video snimku za skidanje trebate malo više vremena jer je veličina 160 Mb. Za skidanje (download) potrebno je desni klik na donji naslov i snimiti link.

Video snimak za download: Nehajski bećari - Zamislio stari soko

Pogledajte još slika u našoj fotogaleriji.


2008. god.
Požeški Ličani slavili u Velikoj
     Zavičajna udruga Ličana Vila velebita minuloga je vikenda organizirala tradicionalno druženje u Velikoj za svoje članove i mnogobrojne sponzore i donatore koji su pomagali rad ove udruge.
     Tijekom godine Zavičajna udruga Vila velebita kroz različite kulturne priredbe nastoji promovirati Liku kako bi što širi krug građana bio upoznat sa zanimljivostima toga kraja i djelima umjetnika koji su porijeklom Ličani.
     ''To obogaćuje i kulturni život Požege'', naglašava član Upravnog odbora Vile velebite Miroslav Vukelić.
Radio Požega, 16.06.2008.
LIČKO ZAVIČAJNO DRUŠTVO "VILA VELEBITA" POŽEGA      vila-velebita-pozega@vila-velebita-pozega.hr